Schrijfcoach

Schrijven wil zeggen dat er stapje voor stapje een ik buiten jezelf ontstaat
die je vertelt wat je bedoelt.

Rutger Kopland

Elke schrijver wil gelezen worden. Of toch bijna elke schrijver, misschien de dagboekschrijver niet. Soms heb je tijdens het schrijfproces behoefte aan een klankbord, aan iemand die meeleest, meedenkt en je helpt bij de vele keuzes waar je voor komt te staan. Die met een frisse en kritische blik naar je tekst(en) kijkt en de sterke en zwakke punten benoemt. Iemand die begrijpt waar je mee bezig bent, die je aanmoedigt als je vastloopt en op weg helpt met opbouwende en concrete feedback.
Zodat je de beste versie van jouw verhaal aan de wereld kunt presenteren.

Schrijfcoaching proza / poëzie

Ben je vol vuur begonnen aan een roman, kort verhaal of gedicht, maar weet je even niet hoe het verder moet? Elke (beginnende) schrijver kent het: de inspiratie lijkt weggeëbt, je worstelt met de verhaallijnen, de spanningsboog, de tijden, het perspectief. Is het allemaal wel goed genoeg, vraag je je ineens af. Het verhaal in je hoofd is zo anders dan wat er op papier terechtkomt.
Met een Ticket to write (een strippenkaart van 3, 5 of 10 uur) kun je mijn hulp als sparringpartner inroepen. Zodat je met vertrouwen en plezier verder kunt werken aan je tekst.

Manuscriptbeoordeling proza / poëzie

Is je manuscript (bijna) af, en heb je behoefte aan een kritische blik voordat je het aan een uitgever of literair agent wilt aanbieden? Met alle plezier doe ik een close-reading van (een gedeelte van) je roman of bundel en deel mijn leeservaring met je in de vorm van:

  • een uitgebreid verslag, waarbij ik inga op vorm, stijl, structuur, personages, plotontwikkeling en perspectief.
  • opmerkingen, suggesties, praktische adviezen/tips in het document waar je concreet mee aan de slag kunt en
  • een afsluitend gesprek.

Stuur me een mail met je (schrijf)vraag, dan kijken we samen wat er nodig en mogelijk is om het beste uit je schrijverschap te halen. De kosten zijn afhankelijk van je vraag.
Al je ideeën, twijfels en creatieve inspanningen behandel ik uiteraard vertrouwelijk.

Ervaringen