Biografie

Frouke Arns (1964) studeerde Engelse Taal- en Letterkunde in Nijmegen. Ze is tekstschrijver, literair vertaler en dichter. Haar gedichten werden gepubliceerd in onder meer Revisor, de Poëziekrant, het Liegend Konijn, Schrijven Magazine, Het Parool en nrc.next.

Ze viel met haar werk verschillende keren in de prijzen. Zo won ze onder andere de Meander Dichtersprijs 2010, de literaire prijs van de Stad Harelbeke en de jury- en publieksprijs van de Nijmeegse editie van Aan het woord! In 2011 won ze met een kort verhaal de Literaire Prijs van de provincie Gelderland.

In 2013 verscheen haar debuutbundel ‘Mensen die je misschien kent’ bij uitgeverij Marmer. Twee van haar gedichten zijn opgenomen in de bundel ‘De 100 beste gedichten’ voor de VSB-poëzieprijs 2015, en ook haalden haar gedichten vijf keer de Turing top 100. In 2017 volgde haar tweede bundel ‘Eigen terrein’, met daarin alle gedichten die ze tijdens haar periode als Stadsdichter van Nijmegen (2015-2016) schreef. Begin november 2018 verscheen haar derde bundel De camembertmethode bij De Arbeiderspers, die genomineerd werd voor de Herman de Coninckprijs 2019

Arns treedt regelmatig op; ze was onder meer te zien op Onbederf’lijk Vers, Dichters in de Prinsentuin, De Gentse Feesten, het Wintertuinfestival en het Gedichtenbal.

Frouke - kopie
Foto: Goedele Monnens